söndag 29 januari 2017

Ost

Ost. Ost är min arvedel. Min strupes sår. Mitt hjärtas skri i världen. Eller hur fan den går.

Så jävla trött på ost. Men jag vet inte vad annars jag ska äta. Tur att jag då och då måste laga middag till familjen och därmed blir så illa tvungen att hitta på någonting annat att sätta i mig.

fredag 27 januari 2017

Planerat avbrott

På väg till bättre vinlunch på Djuret. Har varit planerat länge. Så det så:)

Nollresultat

Alltså, vafan?! Inget synligt resultat hittills. I stort sett stenhård matdisciplin sedan början av året och inte ett gram har jag gått ned. Tror jag - jag har, som sagt, ingen vidare koll på var jag låg när jag började. Jag ligger i alla fall kvar på samma vikt som när jag vägde mig senast. Mitt BMI är på ett oroväckande 26,2! Klar övervikt.

LCHF har tidigare funkat på mig så att jag bara rasat i vikt. Kan det vara medelåldern som kickat in på allvar och gör det svårare och svårare att få ordning på kroppen? Nå, det spelar inte så jättestor roll i vilket fall som helst. Jag fortsätter på samma sätt bara. Och lägger återigen till träning när jag blir helt frisk.

torsdag 26 januari 2017

Träningen:(

Min träning! Den dör en stilla död. I den här visserligen milda sjukdomen som jag går och drar på. Det känns riktigt, riktigt trist.

Men nu ska vi inte gräva ned oss i detta! Framåt bara. Förr eller senare hämtar jag mig. Och då jävlar!

tisdag 24 januari 2017

Tre veckor!

Shit, jag ser att jag har 21 LCHF-dagar i år. Det är inte alls dumt. Jag räknar alltså hela dagar, så idag 24 januari så har jag totalt 23 dagar "bakom" mig. Två dagar med slarv, alltså. Nyårsdagen var planerad, för att lite bekvämt kunna hantera min baksmälla, och den resterande dagen var ett klockrent snedsteg till följd av alkoholkonsumtion.

Resultaten låter vänta på sig, men jag är på rätt spår.

måndag 23 januari 2017

Risig

Shit, vad jag känner mig risig idag. Frusen och eländig. Lite ont i halsen. Ingen träning idag heller.

Och LCHF ... Suck. Jag tror verkligen på konceptet, men satan vad tråkigt det blir att äta. Och mitt sockersug har inte gått över. Verkligen pisstråkigt.

Ingen bra dag hälsomässigt.

söndag 22 januari 2017

Sjuk igen

Piss. Dotterns förkylning har slutligen letat sig in i mitt system. Pallar inte mycket idag. Sannerligen inte att träna, som annars var planen. Men det är som det är.

Nytt "dagar i följd utan socker"-rekord idag! 13. Bra det då.

torsdag 19 januari 2017

VAB = träningsstiltje

Nu går det inte så bra med träningen. Jag har halkat efter, helt klart. Det handlar mest om att jag är hemma med sjukt barn och inte riktigt kommer mig för att lägga mig ned på golvet och börja göra crunches i den allmänna håglöshet som råder. Trött är jag också. Som satan. Efter hostiga nätter med ledsen unge till följd.

måndag 16 januari 2017

Inget vidare resultat - men dock ett system

Så här långt har det faktiskt inte blivit något vidare resultat av min diet och träning. Jag är fortfarande lätt överviktig - vilket ju är ok efter endast två veckors disciplin (med ett övertramp) - men jag undrar efter dagens vägning (den första på mycket länge) om jag inte möjligen gått upp i vikt. Eller så vägde jag mer än jag trodde när jag började. Borde förstås ha vägt mig då, men jag orkade ärligt talat inte möta siffran på vågen. Jag gjorde något slags försök att ta mina mått, men jag skrev visst aldrig upp dem och jag vågar inte ställa mig med måttbandet nu i alla fall av rädsla för att falla ned i håglöshetens avgrund.

Så resultaten uteblir. MEN, jag har ett system. Ett system som jag vet fungerar. Och mitt mål handlar heller inte egentligen om att uppnå en viss vikt eller vissa kroppsmått, utan om att hålla mig någorlunda i form för att förhoppningsvis kunna leva i fyrtiotvå år till. Ungdomens kroppsfixering är ett minne blott och hälsan betyder allt. Detta betyder också att jag bara kommer att fortsätta med mitt system, utan att stirra mig blind på resultaten i form av siffror hit och dit.

Scott Adams (pappa till Dilbert) är något av en idol för mig (i alla fall delvis - jag tycker att han numera verkar lite väl Trump-vänlig och dessutom har han skaffat sig en bimbo på äldre dar) och han skriver i sin bok "How to Fail at Almost Everything and Still Win Big" just om det här med system vs mål. Föga överraskande så förespråkar han system.

fredag 13 januari 2017

Goda nyheter = dåliga nyheter

Upptäckte nu någonting som jag varit vagt medveten om tidigare, men som är värt att nämna. Jag fick just goda nyheter från mitt förlag - de vill ge ut mitt nya manus (en uppföljare till En väktares bekännelser)! Det som händer då är att mitt belöningssystem kickar in, vilket är dåliga nyheter. Impulsen att "unna mig" att gå och köpa en tårta för att fira är nästan omöjlig att stå emot.

Inget gott som inte har något ont med sig m.a.o.

Nämen, vad fan sitter jag och säger?! De vill ha mitt manus!! Lyckan är total!! En liten belöningsimpuls är INGENTING i sammanhanget.

torsdag 12 januari 2017

Över all förväntan

Nu går allting över all förväntan här. Jag har faktiskt inget sockersug direkt nu, och utöver fadäsen i söndags går allting riktigt smidigt. Det värsta är väl träningen. Det är så himla SEGT att ta sig i kragen och göra det. Jag tycker att det är så himla TRÅKIGT! Den träning som jag verkligen tycker är rolig - instruktörsledda danspass på gymmet - är så himla logistiskt knepigt att få till.

Idag tror jag att det får bli onlineträning hemma. Inte så kul, men bättre än ingenting.

tisdag 10 januari 2017

På banan igen

Så, nu har jag kommit över helgens fadäs och är på banan igen. Idag har jag tränat och både gårdagens och dagens matdisciplin har sett bra ut. Inget sockersug än så länge faktiskt.

måndag 9 januari 2017

Oväntad totalflopp

Jaha. Det var middag för vänner här igårkväll. Med efterrätt. Och vin. Ingen bra kombo, visar det sig.

Alltså, jag hade en plan och det kändes inte ens svårt att hålla sig till den: Jag serverade glass, kolasås, grädde och bär och tänkte själv hålla mig till de två senare. Piece of cake. Trodde jag. Jag hade inte räknat med att allt mitt förstånd och all min beslutsamhet omedelbart skulle luckras upp av några glas vin. Men, tyvärr. Ge mig ett glas champagne och jag blir för lycklig för att kunna resonera klokt med mig själv när jag håller på att falla.

Ingen träning igår heller. Och garanterat inte idag, när jag är bakis och har sovit typ fyra timmar.

Suck. Men nya tag på matfronten redan idag och på träningsfronten i morgon!

torsdag 5 januari 2017

Nu drar sockret i mig

Tre dagars asketisk LCHF bakom mig och det har gått bra, men nu undrar kroppen vart fan dess dagliga dos av socker tagit vägen. Jag tror inte jag äter tillräckligt heller. Det känns helt enkelt så tråkigt just nu att äta. Visst, fett ÄR gott, men kombinationen med socker är ofta det som gör det himmelskt. Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska reda en gräddsås på ett bra sätt. Gårdagens middag blev fruktansvärt misslyckad, bl.a. p.g.a. rinnig gräddsås (men också för att jag värmde kalvsteksresterna för länge så att de blev suliga).

Segt och trist. Känner mig grinig och håglös. Har inte tränat idag heller. Bättring och bot i morgon.

tisdag 3 januari 2017

En dag under bältet

... och snart två, för det går bra det här! Jag känner inte ens något sockersug. Det är gott med fett ju!

Och så har jag tränat även idag, så samtliga räknare har ökats på. Nu är det bara 362 dagar kvar att uppföra sig exemplariskt det här året.

måndag 2 januari 2017

Årets första träningspass avklarat

Så har jag en etta här i kanten, som belöning för genomfört träningspass. Jag har sällan varit så jävla osugen på att träna som idag, men tack vare denna blogg och min nya fina räknare så kunde jag liksom inte komma undan! Det är bra att vara lite offentlig - trots att ingen annan än jag läser bloggen så upplever jag att jag måste stå till svars på ett annat sätt.

söndag 1 januari 2017

2017 är här

... och nu smäller det. Eller, alltså, inte precis just idag, utan för mig börjar det i morgon. Idag ska jag vårda min baksmälla och sömnbrist med den överblivna chokladasken och champagnetryfflarna jag fick av en av mina favoritmänniskor igår.

Men fr.o.m. i morgon så är det strikt LCHF som gäller för min del. Detta fram till min födelsedag 28 februari, då jag kommer att få tårta. Ca två månader alltså, som en första seriös satsning. Det är ju meningen att jag ska hoppa på LCHF-tåget igen efter denna tårtdag, men jag tänker inte ens fundera så långt just nu.

Idag tänker jag här på sidan sätta upp några räknare till, av ungefär samma typ som min "Dagar i följd utan socker"-räknare här intill. Jag kommer därtill att införa räknarna "Sockerfria dagar i år" (totalt sett, alltså), "Träningspass i år" samt "LCHF-dagar i år" (för sockerfrihet är ju sannerligen inte detsamma som LCHF-askes.

Tar jag mig vatten över huvudet med alla dessa räknare som ska hållas uppdaterade? Vi får väl se.