fredag 30 november 2018

Oväntat och glädjande

Uppslukad (Källa)

Nu har allting plötsligt löst sig av sig självt här. Eller, det beror väl på vad man menar, men jag pratar främst viktmässigt. Så här är det, att jag började spela cello för typ två månader sedan och det snöbollade igång mitt redan existerande intresse för att spela klassisk musik. Jag spelar sedan tidigare både fiol och piano - hellre än bra, som man brukar säga - men det har legat en aning i träda de senaste åren. Nu när jag kommit igång igen kan jag liksom inte få nog! Suget efter att t.ex. spela piano är helt enkelt större än suget efter en chokladkaka. Eller mat ö.h.t. Alltså, jag äter, men inte så ofta och inte så mycket och inte så himla onyttigt.

För det är en annan sak som haft väldigt stor inverkan på min kosthållning: min ledvärk som jag länge dragits med visar sig vara starkt relaterad till vad jag stoppar i mig. Så om jag håller mig borta så mycket som möjligt från gluten, stärkelse och socker (inkl. laktos) så har jag plötsligt nästan inte ont alls! Helt otroligt.

Och en annan sak som jag ska börja ta på större allvar: Miljön. Allvarligt, hur svårt ska det vara att äta betydligt mer vegetariskt? Och om man nu ska äta kött kan man åtminstone se till att det är ekologiskt och svenskt. Samma med mjölkprodukter. Blir nog aldrig vegan, men man kan väl åtminstone sträva en aning åt det hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar