söndag 30 juli 2017

Bönincitament

Himmel, vilket svårtläst ord: "bönincitament". Alltså, ett incitament för att äta bönor. Om jag nu skulle behöva något ytterligare sådant, förutom att det är hälsosamt, gör att jag tappar i vikt, får magen att funka, samt är svårslaget billigt.

Ok, vilket är då detta bönincitament? Jo, miljön. Klimatpåverkan, kära vänner. Oändligt mycket bättre med bönor än med animaliska livsmedel. Självfallet gäller det inte bara bönor, utan det mesta i vegetarisk väg, men just baljväxter i allmänhet funkar så himla bra för mig som ersättning för både kött och i viss mån även mejeriprodukter.

Vad kan man göra mer för miljön då, medan vi nu är inne på ämnet? Kolla på det här, för att få lite förslag och inspiration. Själv har jag just gått med här, för att försöka kompensera en aning för allt jag orsakar i form av negativ miljöpåverkan.

Se där, ett meningsfullt inlägg på den här i allmänhet helt meningslösa bloggen. Meningslös för andra alltså - själv har jag enorm nytta av den när det gäller att försöka hålla mig på den här sidan om hjärtattacken.

2 kommentarer: